Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ
Τα συριαν χαμστερ χωριζονται απο αποψη τριχωματος στα μακρυτριχα (teddy) και κοντοτριχα . Τα κοντοτριχα επειδη εχουν κοντο τριχωμα δεν χρειαζονται περιποιηση σ’αυτον τον τομεα. Αντιθετως στα μακρυτριχα στα οποια σερνονται οι τριχες τους στο πατωμα του κλουβιου και βρωμιζουν ευκολα θελουν περιποιηση. Περιπου μια φορα τον μηνα μπορειτε να τα χτενιζεται και να τα κουρευετε λιγο ωστε να παραμενουν καθαρα . Τα χαμστερ επειδη ειναι τρωκτικα εχουν μεγαλα δοντια .Αυτα τα χαρακτηριστικα δοντια μεγαλωνουν ασταματητα (επειδη δεν εχουν ριζες ,οπως ολα τα τρωκτικα )ετσι ωστε οταν ροκανιζουν κατι και σπανε να ξαναβγαινουν .Πολλες φορες τα βλεπετε ακομα και με σχετικα κομμενα δοντακια να ροκανιζουν τα καγκελα του κλουβιου . Επειδη στο κλουβι δεν εχουν καπου να τα ροκανισουν τους βαζουμε εμεις ξυλινα παιχνιδακια , αλμυρες πετρες κ.τ.λ.Καποιες φορες αυτο δεν φτανει και επειδη αν αφησουμε τα δοντακια τους ανεξελεγκτα να μεγαλωνουν τα εμποδιζουν να φανε , παραμενουν με ανοιχτο το στομα και τους τρεχει το σαλιο , καις ε ακραιο σημειο τους τρυπανε τον ουρανισκο . Επειδη δεν θελουμε να συμβει αυτο μια φορα την εβδομαδα ελεγχουμε τα δοντακια τους και αν ειναι μεγαλα τους τα κοβουμε . Για οσους δεν μπορουν και φοβουνται μη τραυματισουν το ζωακι τους μπορουν να το πανε σε καποιο εμπειρο κτηνιατρο να το κανει .(+ βιντεο) Τα νυχακια τους δεν χρειαζονται κοψιμο.

9 σχόλια:

  1. na sou kanw mia erwthsh pou thelw.monoi mas pws mporoume na tous kopsoume ta dontia tous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. monika aposo ksero iparxi idiko psalidaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalimera.
    Vriskomai se periodo kiisis kai thelo na rotiso an yparxei kindinos gia emena kai to moro pou o andras mou efere hamster sto spiti???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kyria moy min angxoneste prepei apla na kasarizete syxna to xamster oste na min dimiourgei arrosties gia esas kai to paidi sas!

      Διαγραφή
  4. uelo na paro ena xamster eimai 12 eton !!mporo na to afino eleu8ero mesa sto spiti??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θελω να παρω ενα χαμστερ ειμαι 12 ετων !!!μπορω να το εχω στο δωματιο που κοιμαμαι?επισης θελω να μου πειτε ποσο κοστιζουν ολα μαζι?κλουβι ,ροκανιδια κ.τ.λ απαντησεισ στο email mou pou einai: zoiirene@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή