Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ

Ψωρίαση

Είναι μια αρκετά σπάνια στα χάμστερ αρρώστια,όμως μπορεί να εμφανιστεί όταν ο καθαρισμός του κλουβιού δεν γίνεται σωστά και αρκετά συχνά.Τα συμπτώματα είναι:συνεχές μάδημα,γυμνά(χωρίς τρίχωμα)σημεία πάνω στο ζώο,κρούστες(συνήθως λευκού χρώματος)σε μύτη,γύρω από τα μάτια λη ακόμα και σε διάγορα μέρη του σώματος.Μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με πολύ συχνό καθάρισμα και την βοήθεια ενός κτηνιάτρου.

Βρεγμενη ουρα

Αυτή είναι η πιό συνηθισμένη αρρώστια που μπορούν να πάθουν.Είναι θανατηφόρα τις πιό πολλές φορές και εμφανίζεται όταν υπάρχει έλλειψη υγειηνής στο κλουβί .Τα συμπτώματα είναι:υγρότητα στο κάτω μέρος της ουράς,βρωμικος πρωκτός , αδιαθεσία , άρνηση να πιεί νερό.Μπορεί να αντιμετωπισθεί καθαρίζοντας το κλουβι καθημερινά και δίνοντας εσείς στο ζώο να πιεί νερό , διότι λόγω της διάρροιας και επειδη κατουριετε πανω του συνεχεια χάνει πολλά υγρά και κινδυνεύει να πεθάνει από αμφυδάτωση πολύ πιό γρήγορα από ότι νομίζετε.Θα πρέπει να ζητησετε την βοήθεια ενός κτηνιάτρου αμεσα.

5 σχόλια:

  1. το χαμστερ μου πιθανοτατα πασχει απο την ασθένεια "βρεγμενη ουρα" καθως εχει τα παραπανω συμπτώματα... μηπως μπορειτε να μου προτείνετε κάποιο φαρμακο για να το αντιμετωπίσω????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτες οι αρρωστιες ειναι πολυ ενδιαφερουσες μπραβο σε αυτους που μας ενημερωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το χαμστερακι μου εχει βγαλει ενα σπυρακι στην κοιλια.. του βαζω καθε μερα fusicort κ εχει υποχορησει καπως.. ξερει κανεις αν πρεπει να συνεχισω αυτη τν θεραπεια, η να κανω κατι αλλο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το χαμστερακι μου εχει μαλλον ψωριασει εχει ολα τα παραπανω συμπτωματα ομως δν νομιζω να προερχεται απο τον μη καθαρισμο του κλουβιου γιατι το καθαριζω 1 φορα την βδομαδα και μαλιστα με πολυ σχολαστικο πλησημο. Τι να κανω ? κοντευει να μεινει χωρις τριχωμα στην πλατη σχεδον!!! ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και μένα σε κάποια σημεία δεν έχει τρίχωμα κ ειδικά στην πλάτη!και πριν λίγο καιρό έβγαλε κ ενα σπυράκι!γνωρίζετε τι μπορεί να είναι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή